Gemeente Rotterdam

Vergunning Gebruik Weg

 

Inloggen voor een Vergunning Gebruik Weg

De gemeente Rotterdam wil verantwoord gebruik van de buitenruimte De buitenruimte wordt gebruikt om te wandelen, lopen, ontspannen en te ontmoeten. Ook is de buitenruimte vaak de werkplek voor mensen. In het verlengde van deze functie komt het regelmatig voor dat bedrijven en/ particulieren de gemeente verzoeken de openbare weg tijdelijk te mogen gebruiken voor de opslag van bouwmateriaal en –materieel. De gemeente streeft naar een goede balans tussen de verschillende gebruiksvormen van de buitenruimte. Het gebruik door de één mag niet leiden tot hinder voor de ander. Daarnaast stelt de gemeente hoge eisen ten aanzien van de kwaliteit en de veiligheid van de buitenruimte. Vandaar dat de gemeente de vergunning ‘Gebruik Weg’ inzet om het gebruik van de buitenruimte voor de uitvoering van werkzaamheden in goede banen te leiden.

Aanvragen Vergunning Gebruik Weg
U vraagt deze vergunning aan wanneer u de buitenruimte tijdelijk wilt gebruiken voor het uitvoeren van werkzaamheden en/of het tijdelijk plaatsen van voorwerpen zoals: een kraan, een bouwkeet, een container, een dixi, een machine, bouwmaterialen of het plaatsen van een afzetting (bouwplaatsinrichting). U kunt de buitenruimte voor deze doeleinden gebruiken als u voldoet aan de algemene eisen die worden gesteld in de vigerende APV en de bijbehorende standaard voorschriften. Dat houdt in veel gevallen in dat u vooraf toestemming moeten hebben van de gemeente om te kunnen starten met de uitvoering van uw werkzaamheden. Met andere woorden u dient een vergunning Gebruik Weg aan te vragen bij Stadsbeheer. Hiervoor kunt u deze applicatie gebruiken.

Registreren en inloggen
Als u een vergunning voor ‘gebruik van de weg’ voor de eerste keer aanvraagt moet u zich aanmelden/registreren als gebruiker van deze applicatie. Bij een volgend bezoek aan deze site kunt u inloggen met de gegevens waarmee u de eerste maal aangemeld bent. U kunt vervolgens de status van uw vergunningaanvraag volgen en/of een nieuwe aanvraag doen.